Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Οι ρυπαροί άνθρωποι των ΜΜΕ

 
Έκλεισε ο Ελεύθερος τύπος και βγήκαν όλα τα λουλούδια παγανιά επιχαίροντας για το γεγονός. Ότι πιο γλοιώδες και άθλιο υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία έχει βρει καταφύγιο στο χώρο του τύπου. Οι Γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται στο γεγονός εξαιρετικά ψύχραιμα. Η εφημερίδα εξωτερικά ανανεώθηκε, είχε καλό σχήμα και γενικότρα καλή εμφάνιση αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στην αγορά. Οι λόγοι πολλοί.
1) Πολύς κόσμος ενημερώνεται από το Internet.
2) Δεν υπάρχουν πλέον έγκυροι αρθρογράφοι παρά διάφοροι γραφικοί κύριοι χωρίς άποψη
3) Πολλές εφημερίδες ήταν το μακρύ χέρι επιχειρηματιών για να εκβιάζουν και να κάνουν άλλες δουλειές. Ειδικά το τελευταίο οδήγησε στην απαξίωση το σύνολο του τύπου διότι ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι φταίνε οι Αγγελόπουλοι για το κλείσιμο. Οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες. Έριξαν μερικά λεφτά για να σώσουν την εφημερίδα και δεν τα κατάφεραν. Έπρεπε να την κλείσουν. Δεν είναι επίσης λογικό να απαιτούμε να την κρατήσουν ανοιχτή για να μη μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι. Δε μπορεί ένας ιδιώτης να επιδοτεί έναν μη παραγωγικό εργαζόμενο.
Και στην τελική πέρασαν τόσοι διευθυντές από την εφημερίδα. Κανείς δεν κατάφερε να αντιστρέψει ή να ανακόψει την καθοδική πορεία. Ίσως και να μη μπορούσε να σωθεί.


Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Η αναξιπιστία των ΜΜΕ

 
Έχω γράψει αρκετές φορές ότι τα ΜΜΕ είναι αναξιόπιστα. Η πατάτα του Βήματος και του Έθνους να δημοσιοποιήσουν το προκατασκευασμένο ρεπορτάζ για τη συνάντηση Καραμανλή Ερντογάν δείχνει ότι πλέον οι άνθρωποι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν ιερό και όσιο και είναι πλήρως αναξιόπιστοι. Τα περισσότερα από αυτά που γράφουν είναι προκατασκευασμένες βλακείες που αναπαράγονται συνεχώς. Τελικά απορώ γιατί ο κόσμος αγοράζει εφημερίδες. Εγώ έχω να αγοράσω πάνω από δυο χρόνια και απαξιώ να τις διαβάσω και στο ιντερνετ. Λίγο τις ειδήσεις διαβάζω από μερικά πόρταλ και αυτό είναι όλο. Ακόμη και τα σχόλιά τους και η αρθρογραφία τους είναι εμετικά.