Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Παπούλιας: Ένας θλιβερός Πρόεδρος

Έκανε κάτι δηλώσεις αυτός ο θλιβερός τύπος που θέλει να ονομάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους φοροφυγάδες. Να μην τους δέχονται ούτε στα νοσοκομεία λέει.
Παρόλο που έχει ζήσει χρόνια στη Γερμανία και ομιλεί τη Γερμανική δεν έκανε τον κόπο να ψάξει το εξής απλό: Πόσα κατά κεφαλήν  έσοδα έχει το Γερμ. Δημόσιο και πόσα το Ελλ. Δημόσιο. Πόσα διοχετεύει το Γερμ. Δημόσιο σε κοινωνικές παροχές και πόσα το Ελληνικό δημόσιο.
Λοιπόν έχουμε και λέμε: Έσοδα Γερμ. δημοσίου 319 δις τα οποία αν τα διαιρέσεις με τα 80 εκ. του γερμ. πληθυσμού δίνουν έσοδα 3.987,5 Ευρώ για τον κάθε Γερμανό. Στην Ελλάδα τα προϋπολογισθέντα έσοδα κυμαίνονται περί τα 50 δις τα οποία αν τα διαιρέσουμε δια των 10 εκ που είναι οι Έλληνες μας δίνουν έσοδα 5.000 ανά Έλληνα. Πως διάολο είναι ο Έλληνας φοροφυγάς όταν πληρώνει 1.000 Ευρώ το χρόνο παραπάνω από τον κάθε Γερμανό;
Πάμε τώρα παρακάτω να δούμε τι απολαμβάνει ο Γερμανός από το κράτος και τι ο Έλληνας. Λοιπόν ο Γερμανός έχει νοσοκομεία άριστα, χωρίς φακελάκι, σχολεία επίσης άριστα ως κτήρια, αν και διαφωνώ με το σύστημα της εκπαίδευσής τους, δρόμους και γενικότερα υποδομές επίσης άριστες. Ο μισός προϋπολογισμός της Γερμανίας διατίθεται για κοινωνικά επιδόματα σε αναξιοπαθούντες και ανέργους. Το επίδομα που λαμβάνει κάποιος άνεργος είναι περί τα 700 Ευρώ το μήνα και φτάνουν να ζήσει, με δυσκολία αλλά φτάνουν.
Ο Έλληνας σχολεία, νοσοκομεία και δρόμους δεν έχει. Για τους δε δρόμους πληρώνει τρελά διόδια στους διάφορους εργολάβους. Κοινωνικά επιδόματα, πέραν των αναπήρων, χηρών και ορφανών, δεν έχει.

Που πάνε τα λεφτά και που πήγαν τα λεφτά όλα αυτά τα χρόνια; Απάντηση: Τα έτρωγε ο κομματικός μηχανισμός του δανειστή του Ανδρέα για το κωλόσπιτο και ο δανειστής του Ανδρέα  που θέλει να ονομάζεται ΠτΔ έκανε τότε την πάπια.
Πως τα τρώγανε; Με διορισμούς, επιδοτήσεις προς μαϊμούδες επιχειρήσεις ή με μαϊμούδες τιμολόγια, με χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ με κλοπές από τα κρατικά ταμεία, με μίζες και δε συμμαζεύεται. Αντί λοιπόν να τον βουλώσει ο κατώτερος των περιστάσεων και συνένοχος στο πανηγύρι ανώτατος Άρχων μας μιλάει για τη φοροδιαφυγή. Ποια φοροδιαφυγή; Των δικών σας αγαπητέ μου; Αυτών που εσείς καλύπτατε; Γιατί εμένα θα με βουτήξουν με τη μία.

Είστε τόσο αδίστακτοι που θεωρείτε φοροφυγάδα αυτόν που δεν πληρώνει φόρους διότι δεν έχει. Είναι φοροφυγάδας αυτός που έχει οικογένεια και δεν του φτάνουν τα
10.000 που θα του έμεναν αν πλήρωνε φόρους και κρύβει 1000-2000 Ευρώ το
χρόνο. Γιατί για τέτοια ποσά μιλάμε. Πως θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος; Θα
του δώσετε μήπως επίδομα πρόνοιας από τα λεφτά που έχετε κλέψει; Όποιος δε σας ρίχνει τα φράγκα που θέλετε να μαζέψετε για να τα φάτε είναι φοροφυγάς. Εισπράττετε 1000 Ευρώ παραπάνω από τον κάθε Έλληνα από αυτά που εισπράττει η Γερμανία από τον κάθε Γερμανό. Τόσα έχετε κλέψει και μαχαιρώσει δε σας φτάνουν; Επί της ουσίας λοιπόν ο ΠτΔ ενήργησε ως εκπρόσωπος της μαφίας που κυβερνάει τη χώρα και ζητάει να τους δίνουμε περισσότερα λεφτά για να κλέβουν περισσότερα.