Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Κερκόπορτα της αριστεράς


Εντύπωση μου έχει προκαλέσει η αξιοσημείωτη αντοχή της αριστεράς στη χώρα. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες η αριστερά έχει διαλυθεί. Ακόμη και στην Ισπανία, που είχαν εμφύλιο, σήμερα παίρνει κάτω από 5%. Στην Ελλάδα αντίστροφα έχουμε ένα 13% κοινοβουλευτικό ποσοστό και μαζί με τα διάφορα εξωκοινοβουλευτικά παρακλάδια των οικολόγων και της άκρας αριστεράς πάμε στο 16% τουλάχιστον. Αν συνυπολογίσουμε και το ποσοστό της αριστεράς, που, όπως περιγράφω εδώ, έχει με κουκουλοφόρικο τρόπο  στεγαστεί στο ΠΑΣΟΚ, έχει καπελώσει το σοσιαλδημοκρατικό τμήμα του κόμματος και στην ουσία μας κυβερνάει, τότε το ποσοστό ξεπερνάει το 30%. Το ότι με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα η κατάσταση αυτή δεν είναι φυσιολογική είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Παράλληλα σημειώνεται ότι η δεξιά  μετά το 1961 και τις εκλογές βίας και νοθείας, που σκάρωσε το Παλάτι και οι Αγγλοαμερικάνοι για να χτυπήσουν την ΕΔΑ, δε μπόρεσε ποτέ να κυβερνήσει σοβαρά  λόγω των επεισοδίων που ακολούθησαν στα οποία συμμετείχε κυρίως η αριστερά. Άρα τίθεται το ερώτημα πως καταφέρνει κι επιβιώνει η αριστερά.

Κατ αρχάς πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δυο πράγματα, πρώτον ότι η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως προτεκτοράτο, παραμένει τέτοιο και ότι κατά τη γνώμη των ισχυρών οφείλει να συνεχίσει να είναι προτεκτοράτο και δεύτερον ότι η Ελλάδα μεταπολεμικά είχε το δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως, μετά την Ιαπωνία. Το δεύτερο σημαίνει ότι αν η Ελλάδα συνέχιζε με τους ρυθμούς αυτούς θα έπαυε να είναι προτεκτοράτο. Άρα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να τορπιλίσουν αυτή την εξέλιξη. Ποιος άλλος καλύτερος τρόπος υπήρχε από την πέμπτη φάλαγγα της αριστεράς; Τους κατεβάζεις στους δρόμους, τους δίνεις λεφτά και καίνε τα πάντα. Μια κοινωνία που βρίσκεται επί 50 χρόνια σε αυτή την κατάσταση είναι επόμενο να καταρρεύσει.

Όπως ανέφερα παραπάνω η δεξιά μετά το 1961 δεν κυβέρνησε ποτέ σοβαρά. Αφού λοιπόν δεν κυβερνούσε η δεξιά ποιος είχε τους κρατικούς μηχανισμούς στα χέρια; Μα η αριστερά. Το δήλωσε άλλωστε και ο Λοβέρδος.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η αριστερά έχει την εξουσία στα χέρια της. Αρκεί αυτό για να τη συντηρεί;. Στο μεγαλύτερο βαθμό ναι. Αν δεν  φτάνουν τα λεφτά του κρατικού κορβανά υπάρχουν και οι ύποπτες χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ κλπ.

Το παραπάνω δείχνει ότι η αριστερά συντηρείται από την εξουσία και τις ξένες χρηματοδοτήσεις. Συντηρείται δε
σκοπίμως στη χώρα διότι επιτελεί μια "χρήσιμη" λειτουργία για τους προστάτες μας. Είναι η κερκόπορτα ή η τροχοπέδη της κοινωνίας. Δεν είναι δε διόλου ανεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση. Το αντίθετο έχει τις κύριες ευθύνες σε ποσοστό άνω του 80%.