Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Περί Μεταξά

Τις τελευταίες μέρες γέμισαν τα αριστερά blogs με υβρεολόγια για το Μεταξά. Γράφτηκε ότι το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς αλλά ο λαός, ότι ο Μεταξάς ήταν άχρηστος κι ανύπαρκτος, κι ότι φέρει ευθύνες για τη μικρασιατική καταστροφή ενώ τον είχαν στο ψυγείο οι Βενιζελικοί ως βασιλόφρονα.

Αγαπητοί αριστερούληδες του ΣΥΝ το ότι ο Μανιαδάκης σας πότισε με μερικά βαρέλια ρετσινόλαδο δε σημαίνει ότι ο Μεταξάς ήταν άχρηστος. Άλλο το ρετσινόλαδο κι άλλο το ΟΧΙ. Το ρετσινόλαδο δεν αναιρεί ούτε το ΟΧΙ ούτε τη συμβολή του Μεταξά στον πόλεμο. Το ΟΧΙ έμεινε στην ιστορία με κεφαλαία γράμματα. Το ρετσινόλαδο είναι λεπτομέρεια της ιστορίας και μια λεπτομέρεια δεν αναιρεί την ιστορία.

Τώρα αν με ρωτάτε αν κατακρίνω το ρετσινόλαδο σας λέω πως έτσι όπως σας βλέπω σήμερα να κάνετε αντιπολίτευση σε έναν πεθαμένο με τόσο σιχαμένο τρόπο είμαι της άποψης ότι όχι ρετσινόλαδο έπρεπε να σας ποτίσει αλλά παραθείο να πάτε στο διάβολο γιατί η συνεισφορά σας στην κοινωνία και η συμπεριφορά σας είναι συνεισφορά και συμπεριφορά σκουληκιού.