Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Δεν έχεις λεφτά? Μη γαμάς!!!

Χρήμα, το αφροδισιακό
Ο γυναικείος οργασμός «εξαρτάται από το ανδρικό πορτοφόλι»


Στα γυναικεία μάτια, το χρώμα του χρήματος είναι το ροζ

Ακόμα λόγος για να γίνει κανείς πλούσιος: Η συχνότητα των οργασμών στις γυναίκες συνδέεται άμεσα με τον πλούτο των συντρόφων τους, δείχνουν μελέτες ψυχολόγων σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

«Διαπιστώσαμε ότι η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει μια έντονη θετική επίδραση στη συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι ίδιες οι γυναίκες» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Δρ Τόμας Πόλετ του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ στη Βρετανία.

Τόσο ο Δρ Πόλετ όσο και πολλοί συνάδελφοί του στο χώρο της ψυχολογίας και της εξελικτικής ψυχολογίας πιστεύουν ότι το φαινόμενο οφείλεται σε μια εξελικτική προσαρμογή, βαθιά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν άνδρες ικανούς να παρέχουν τα απαραίτητα για την ανατροφή των παιδιών τους.

«Η ικανότητα των γυναικών να έχουν οργασμούς θα μπορούσε να είναι μια εξελικτική προσαρμογή που εξυπηρετεί το διαχωρισμό των ανδρών με βάσει την ποιότητά τους» αναφέρει ο ίδιος.

Ο Πόλετ εξέτασε αυτή την υπόθεση σε συνεργασία με τον καθηγητή Ντάνιελ Νέτλ, επίσης στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ, αναλύοντας στοιχεία από μια ευρύτερη μελέτη για τη σχέση της υγείας με τον τρόπο ζωής, η οποία κάλυψε 5.000 άτομα σε ολόκληρη την Κίνα.

Από τις 1.543 γυναίκες του δείγματος που είχαν σταθερό σύντροφο, οι 121 ανέφεραν ότι είχαν πάντα οργασμό στη σεξουαλική συνεύρεση, οι 408 είχαν οργασμό «συχνά», οι 762 «μερικές φορές» και οι 243 σπάνια ή ποτέ.

Υπήρχαν φυσικά πολλοί παράγοντες που συνδέονται με τη συχνότητα των οργασμών, το χρήμα όμως ήταν ένας από τους βασικότερους.

Επιπλέον, το φαινόμενο δεν φαίνεται να έχει πολιτισμική βάση, καθώς ανάλογες μελέτες στην Αμερική και τη Γερμανία είχαν δώσει παρόμοια αποτελέσματα.

Είναι πια προφανές ότι η ερωτική μας συμπεριφορά και οι στενότερες σχέσεις μας καθοδηγούνται από ασυνείδητες, χρησιμοθηρικές δυνάμεις, μια ιδέα που ήρθε στην επιφάνεια την εποχή του Δαρβίνου.

Πολλοί άνθρωποι ίσως βρίσκουν ενοχλητική αυτή την ιδέα και προτιμούν να πιστεύουν ότι οι όμορφες γυναίκες που συχνά βλέπουμε στο πλευρό μεγαλύτερων, πλούσιων ανδρών, στην πραγματικότητα έχουν στο μυαλό τους μόνο το χρήμα, και απλώς ανέχονται το σεξ μαζί τους.

Όμως τα ερευνητικά δεδομένα φαίνεται να διαψεύδουν αυτή την άποψη, αφού υποδεικνύουν ότι το χρήμα είναι ισχυρό αφροδισιακό, ικανό να προσφέρει γνήσια σεξουαλική απόλαυση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ