Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Περί οικονομίας

 
Ωραιοι οι δυτικοί με τα σχόλια για την Ελληνική οικονομία. Μου θυμίζουν την παροιμία ''Την κακιά ψωλή οι τρίχες την ενοχλούσαν''.
  • Ήρθαν με τους Ολυμπιακούς και μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να αρπάξουν ότι άρπαξαν. Χρεωθήκαμε για να τους τα δώσουμε και μετά μας έβαλαν σε επιτήρηση.
  • Μετά ήρθαν και ζήτησαν και πήραν όλες τις ΔΕΚΟ αφού φόρτωσαν όλο το κόστος ''εξυγίανσης'' τους, βλέπε απολύσεις, στο κράτος.
  • Μετά ήρθαν και ζήτησαν και πήραν κάποια δις για όπλα τα οποία δεν παράδωσαν. Βλέπε υποβρύχια που γέρνουν. Κάνουν 3 δις, έχουμε πληρώσει τα 2,4 και δεν έχουν παραδώσει κανένα.
  • Μετά ήρθαν είπαν ότι αφού μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και μας έκλεψαν φταίμε εμείς γιατί δεν κάναμε ''μεταρρυθμίσεις'', δηλ. δεν κάναμε απολύσεις, δε μειώσαμε τα 700 Ευρώ, και δεν κόψαμε τις συντάξεις των 400 Ευρώ στη μέση.
  • Μετά μας ανέβασαν τα επιτόκια αλλά λένε δε φταίνε αυτοί. Λένε φταίμε εμείς που έχουμε χρέος. Λες και άλλες χώρες δε χρωστάνε. Η Γερμανία δανείζεται με 3% κι εμείς με 5,5%. Δηλ. αν δανειστεί η Γερμανία και μας δώσει εμάς έχει κέρδος 3% από το ξένο χρήμα και πληρώνει τους δικούς της τόκους.

Ρωτάω εγώ ο αφελής. Ας υποθέσουμε ότι είχαμε κάνει όλα αυτά που λένε και ας υποθέσουμε ότι δε χρωστούσαμε μια πεντάρα. Ας υποθέσουμε ότι βγαίναμε τώρα και λέγαμε λόγω της κρίσης φέρτε μερικά δανεικά. Θα μας έδιναν? Όχι!!!! Θα έπρεπε λοιπόν να είχαμε πλεόνασμα δηλ. λεφτά στην πάντα για να την πηδήξουμε στην κρίση. Τι θα μας έλεγαν τότε? Ότι είμαστε βλάκες που έχουμε λεφτά στην άκρη και δεν τα επενδύσαμε!!! Αυτά θα μας έλεγαν!!!

Μάγκες πάρτε το απόφαση! Μας έχουν κάνει υποζύγια για να τους χρηματοδοτούμε σε κάθε περίοδο. Πάνε τα πράγματα καλά? Φέρτε λεφτά γιατί έχετε. Πάνε τα πράγματα σκατά? Φέρτε τόκους για να χρηματοδοτούμε τις κωλοκάνες μας.

ΥΓ. Στην Ελλάδα δεν πτώχευσε καμμία τράπεζα. Στο Αμέρικα, το Αγγλία και το Γερμανία πτωχεύσανε. Αυτούς δηλ. που μας πουλάνε πνέυμα!!!

Αι σιχτιρ μαλακοπίτουρες!