Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Όταν το θράσος ξεπερνάει το όρια ...

 
Βγήκαν κάποιοι κύριοι και κατέθεσαν μηνύσεις για κακούργημα σε βάρος ενός γνωστότατου blog. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μηνύσεις αυτές δεν έχουν καμία βάση. Για να διωχθεί κάποιος για συκοφαντική απαιτείται να έχει δημοσιεύσει ψευδές γεγονός και μάλιστα εν γνώσει του ψεύδους. Χαρακτηρισμοί όπως ανίκανος, ανεπαρκής επαγγελματικά κλπ. ίσως να είναι εξύβριση αλλά το πιθανότερο είναι ότι θεμελιώνουν μόνο αγωγές για προσβολή προσωπικότητας του θιγομένου. Τίποτε άλλο.

Τώρα θα μου πείτε γιατί διώκουν τα blogs? Μα για εκφοβισμό φυσικά. Για να αναγκαστούν οι διαχειριστές των blogs να κατεβάσουν ρολά. Οι μαφιόζοι που μας κυβερνούν, πολλοί εξ αυτών με επαφές και με κοινούς ποινικούς, ενδιαφέρονται για πλήρη έλεγχο της πληροφορίας για να καλύπτουν τις πομπές τους. Επειδή τα blogs τους χάλασαν τη σούπα προσπαθούν τώρα να τα εκβιάσουν χρησιμοποιώντας τους κρατικούς μηχανισμούς. Σημειώνεται ότι και η δικαιοσύνη, που ασμένως συμμετέχει στο παιχνίδι, είναι άκρως διεφθαρμένη και ανίκανη.

Μια συμβουλή προς τους διώκτες. Πριν τη γαλλική επανάσταση είχαμε τις ίδιες δομές. Το σάπιο καθεστώς χρησιμοποιούσε τους κρατικούς μηχανισμούς για να διώκει το υγιές τμήμα της κοινωνίας. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Το παλιό σάπιο καθεστώς έπεσε και οι συντελεστές του έχασαν τα κεφάλια τους. Να φροντίσουν οι διώκτες να μη συμβεί το ίδιο.