Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φοροαπαλλαγές. Έχουν καταργηθεί όλες. Ακόμη και αυτές που υπήρχαν για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα. Από τις δαπάνες που κάνει ένας μέσος πολίτης δεν εκπίπτει φορολογικά τίποτε. Η λίστα των δήθεν φοροαπαλλαγών είναι τόσο μικρή και αναφέρεται σε τόσο ειδικές περιπτώσεις που απλά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα εισοδήματα που φορολογούνται με ειδικό τρόπο. Συνήθως αυτά είναι έκτακτα εισοδήματα που δεν τα εισπράττεις κάθε χρόνο αλλά μια φορά στο τόσο και για το λόγο αυτό για να μη σου τα πάρουν όλα σου λένε πλήρωσε ένα 10% ή 20% φόρο και καθάρισες. Αυτό είναι πάγια τακτική σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και στην τελική εισόδημα είναι η τακτική παροχή που λαμβάνεις. Αν όμως πρόκειται για έκτακτη παροχή τότε δεν πρόκειται για εισόδημα. Δηλ. αν πάνε δικαστικά μπορεί και να δικαιωθούν. Διότι Κύριε Έφορα δε μπορείς να ζητάς τα μισά από αυτά που πήρε ένας ποδοσφαιριστής για μια μεταγραφή, γιατί δεν τα παίρνει κάθε μέρα και γιατί μόλις περάσει η μπογιά του πάει σπίτι του και συνήθως είναι άνεργος. Άστον λοιπόν κι αυτόν να ζήσει και φορολόγησε αυτό που θα εισπράττει ως επένδυση από τα χρήματα αυτά.
Το ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι φορομπηχτικό και απαρχαιωμένο. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης αθροίζονται τα εισοδήματα και των δύο συζύγων και διαιρούνται δια δύο. Αυτό σημαίνει ότι αν η γυναίκα δε δουλεύει τότε στο όνομά της μένουν αφορολόγητα στην οικογένεια τα 10.000 ή 12.000 Ευρώ που είναι το αφορολόγητο και μετά φορολογείται κανονικά με τον εκάστοτε φορολογικό συντελεστή.
Σε όλες τις χώρες του εξωτερικού εκπίπτουν οι ιατρικές δαπάνες. Δε μπορείς κύριο Κράτος να έχεις τα νοσοκομεία μπουρδέλα και όταν τα σκάω από την τσέπη μου να μου λες ότι δεν εκπίπτουν.
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης εκπίπτουν οι δαπάνες για εκπαίδευση επίσης όπως εκπίπτουν και οι δαπάνες για διατροφή. Αυτά π.χ. που καταβάλει ο γονιός στο παιδί του που σπουδάζει.
Από τα ανωτέρω καταλαβαίνετε πόσο φορομπηχτικό σύστημα έχουμε και σε τι εξαθλίωση έχουν οδηγήσει τον κόσμο.