Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Οι αθλιότητες των Γερμανών


Γράφουν οι Γερμανοί ότι είμαστα τα κακά παιδιά της ΕΕ επειδή δεν κρατάμε τους λαθρομετανάστες στη χώρα μας για να εξαφανιστούμε εμείς ως λαός και να παραμείνουν αυτοί καθαροί. Εντελώς φασιστική λογική.
Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι στέλνουν όλο και πιο πολλούς για να μας καταστρέψουν ως κράτος. Το Δουβλίνο ΙΙ είναι ένας Ευρωπαϊκός κανονισμός που λέει ότι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα είναι υποχρεωμένη να τους αναλάβει σε σχέση με άσυλο κλπ. Αυτό σημαίνει ότι όλο το βάρος πέφτει στην Ελλάδα την Ιταλία και την Ισπανία. Η Γαλλία κάπως τα έχει καταφέρει και δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά μετά το Σαρκοζύ και τα επεισόδια του Παρισιού δεν πάνε μετανάστες στη Γαλλία.
Το Δουβλίνο ΙΙ μπορεί να εφαρμοστεί με μια φυσιολογική ροή μεταναστών. Εδώ μιλάμε για κύματα. Έρχονται 200.000 το χρόνο. Για να εξεταστούν τόσες αιτήσεις ασύλου πρέπει να απασχοληθεί ένα Δικαστήριο με 400 δικαστές. Αυτό είναι το μέγεθος του πρωτοδικείου Αθηνών που βγάζει 300.000 αποφάσεις το χρόνο. Περιμένει λοιπόν όλη η Ευρώπη για ένα πρόβλημα τεράστιο να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος. Τεράστιο λάθος. Απο τη στιγμή που η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο πρέπει να υπάρξει κοινή δράση. Να κατέβουν Υπάλληλοι της ΕΕ να δημιουργήσουμε σε ένα ακατοίκητο νησί τις υποδομές κι εκεί να εξετάζονται επιτόπου τα αιτήματα ασύλου. Όποιος δεν πιάνει τα κριτήρια πακέτο και στη χώρα του πίσω με Ευρωπαϊκά μέσα. Από τη στιγμή που οι Γερμανοί δεν δέχονται να συμμετέχουν σε αυτό καλά θα κάνουν να βουλώσουν το στόμα τους.


Για να μη χαθεί το λινκ το παραθέτω αυτούσιο:

Συνιστά προηγούμενο η χορήγηση ασύλου στον Ιρανό από την Ελλάδα;


Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει ολοσέλιδο ρεπορτάζ το θέμα της μη χορήγησης ασύλου στους περισσότερους μετανάστες που καταφθάνουν στην Ελλάδα με τίτλο «Το ευρωπαϊκό δίκαιο και η ελληνική εφαρμογή του».

Πρόκειται για την περίπτωση ενός Ιρανού που ήρθε μέσω Ελλάδας στη Γερμανία, επαναπροωθήθηκε στην Ελλάδα για να επιστρέψει πάλι στη Γερμανία, όπου στις αρχές Ιουλίου το διοικητικό δικαστήριο της Φραγκφούρτης του χορήγησε άσυλο διότι στην Ελλάδα, όπως δήλωσε το δικαστήριο, δεν εξετάζονται οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Το 2006 528 Ιρανοί κατέθεσαν αιτήσεις χορήγησης ασύλου και μόνον 8 πέτυχαν τη χορήγησή του δηλαδή μόνον το 0,61%. Η Ελλάδα δεν εξέδωσε επίσης ούτε οδηγίες για τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση ασύλου, έτσι δεν υπάρχει σχεδόν καμία δυνατότητα να βρουν οι πρόσφυγες έστω και κατάλυμα.»

«Από την Παρασκευή ‘μετράει’ προθεσμία ενός μηνός εντός της οποίας η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου της Φραγκφούρτης και να καταθέσει αίτηση εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ασφαλώς έτσι θα διακινδυνεύσει ίσως και επιβεβαίωση της απόφασης.»

Και η εφημερίδα καταλήγει:

«Εάν όμως αυτή η δικαστική απόφαση γίνει ‘πεπατημένη’, τότε καταρρίπτεται ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του δικαίου περί ασυλίας. Διότι έτσι η Γερμανία θα είναι διάτρητη και θα ανοίξουν ντε φάκτο οι πύλες της για όλους.»