Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Αλήτες του κερατά!!!

 
Ελπίζω να θυμάστε την υπόθεση με τη δήθεν αλλοίωση της βαθμολογίας σε γραπτά μαθητών πανελλαδικών εξετάσεων με την οποία διασύρθηκαν μέλη βαθμολογικών κέντρων. Νομίζω ότι είχαμε και ποινικές καταδίκες για ατιμωτικά αδικήματα όπως πλαστογραφίες και τα τοιαύτα. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν μια πάγια τακτική στα βαθμολογικά κέντρα και σε διάφορες περιπτώσεις οι βαθμολογητές συνεργάζονταν μεταξύ τους. Εκεί δηλ. που υπήρχε μια ασάφια ως προς τι βαθμός θα μπει ο ένας ρωτούσε τον άλλο. Δεν υπήρχε δηλ. κανένα πρόβλημα καμιά παράβαση. Απλά διέσυραν κάποιους βαθμολογητές άδικα.
Έρχεται τώρα το Υπουργείο παιδείας και νομιμοποιεί αυτή την πρακτική.
Ακόμη, για πρώτη φορά εφέτος δίνεται η δυνατότητα στα μέλη κάθε βαθμολογικού κέντρου να παρεμβαίνουν όταν κριθεί αναγκαίο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή σύγκλιση στην αξιολόγηση των βαθμολογητών.
Δικαίως κατά τη γνώμη μου διότι αυτό επιβάλλει η αρχή της ίσης μεταχείρισης των παιδιών. Πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση των λύσεων και μια ενιαία γραμμή στα διάφορα βαθμολογικά κέντρα.

Το θέμα όμως είναι ότι είναι αλήτες διότι διέσυραν τσάμπα τους βαθμολογητές τότε. Απλοί καθηγητές σε σχολεία δηλ. ένας από εμάς και να εμφανίζονται σαν οι μεγάλοι πλαστογράφοι της χώρας.