Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai η συμφωνία πώλησης του ΟΤΕ αντιβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο.
Συγκεκριμένα, η Κομισιόν θεωρεί ότι η συμφωνία αντιβαίνει το κοινοτικό δίκαιο στον αποκλεισμό της μειοψηφίας από το ΔΣ του ΟΤΕ, στα δικαιώματα βέτο που έχει το ελληνικό δημόσιο, στους περιορισμούς στην πώληση μετοχών από την DT και στον όρο ο αγοραστής να είναι της «αρεσκείας» του ελληνικού δημοσίου αν η DT πουλήσει μετοχές του ΟΤΕ.
Με δεδομένο ότι η ΕΕ ελέγχεται από τους Γερμανούς και οι Γερμανοί ειδικεύονται στο να χρησιμοποιούν διεθνείς οργανισμούς για να κάνουν τη δουλειά τους εκβιάζοντας κράτη κανείς δε με πείθει ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία δεν κρύβονται οι ίδιοι.
Ούτε λίγο ούτε πολύ αν γίνουν όλα αυτά, που γράφει εδώ το skai και όντως έτσι είναι, οι Γερμανοί παίρνουν τον ΟΤΕ χωρίς να υπάρχει καμιά διασφάλιση και χωρίς καμιά υποχρέωση έναντι του Ελληνικού δημοσίου. Το δικαίωμα VETO θα φύγει οπωσδήποτε και θα αντικατασταθεί από δικαιώματα μειοψηφίας. Θα μπει και εκπρόσωπος άλλου μέτοχου μειοψηφίας στο ΔΣ και το μόνο που μένει είναι να δέσεις με ρήτρες τους Γερμανούς αν θέλουν να πουλήσουν να προτιμηθεί ως πρώτο το Ελληνικό δημόσιο και αν αυτό αρνηθεί να αγοράσει τότε να πουλήσουν σε άλλον. Θα βρουν ένα μαϊμουδιάρη λοιπόν θα δώσει μια τιμή εξωφρενική και μετά το Ελληνικό δημόσιο θα είναι αναγκασμένο είτε να αγοράσει το ίδιο σε αυτή την τιμή είτε να αφήσει τους Γερμανούς να πουλήσουν όπου γουστάρουν.