Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ο μύθος της αφομοίωσης των μεταναστών

 
Πολύς λόγος γίνεται για την αφομοίωση των μεταναστών. Οι συνήγοροι της αφομοίωσης δε γνωρίζουν στοιχειώδη ιστορία.
1) Στην Ρωσία είχε ''εισάγει'' η Μ. Αικατερίνη αρκετούς Γερμανούς. Αυτοί δεν αφομοιώθηκαν. Παρέμειναν Γερμανοί και μετά την πτώση του ανατολικού Μπλοκ επέστρεψαν στη Γερμανία ακριβώς όπως επέστρεψαν στην Ελλάδα οι Πόντιοι.
2) Εμείς σα λαός ζήσαμε επί 2.300 χρόνια, από το Μ. Αλέξανδρο και μετά σε καθεστώς αυτοκρατορίας με μια σειρά άλλους λαούς. Δεν αφομοιωθήκαμε από κανένα. Ούτε από τους Ρωμαίους ούτε από τους Τούρκους που μας είχαν κατακτήσει. Επίσης δεν αφομοιώσαμε άλλους λαούς.
3) Οι Εβραίοι της διασποράς. Παρέμειναν Εβραίοι και τήρησαν τις παραδόσεις τους επί 2.000 χρόνια.
4) Στη νεότερη ιστορία έχουμε τα γκέτο μεταναστών στη Γαλλία και τη Γερμανία.
5) Μη συγχέετε την ανάμειξη των φυλών π.χ. της λευκής φυλής έστω και διαφορετικής προέλευσης στην Αμερική. Η Αμερική είναι κράτος μεταναστών.
6) Ιστορικά δε μου είναι γνωστό κανένα παράδειγμα αφομοίωσης χωρίς να παραγνωρίζω ότι συγκεκριμένες μονάδες χάθηκαν μέσα σε άλλους λαούς. Όταν ένας Έλληνας παντρευτεί μια ξένη στο εξωτερικό χάνεται οριστικά.
Με βάση τα ανωτέρω η αφομοίωση μεταναστών και ειδικά συμπαγών κοινωνικών ομάδων σε ένα εθνικό κράτος δεν είναι δυνατή. Η μόνη πολιτική που απομένει είναι αυτή της φιλοξενίας. Δηλ. οι μετανάστες να μένουν χωρίς τις οικογένειές τους για ένα χρονικό διάστημα μέχρι πέντε χρόνια και ύστερα να επιστρέφουν στις χώρες τους.